Парламентът ще гласува Закона за Бюджета на НЗОК през 2018

...
Парламентът ще гласува Закона за Бюджета на НЗОК през 2018
Коментари Харесай

Депутатите ще гласуват президентското вето върху част от бюджета на НЗОК за 2018 г.

Парламентът ще гласоподава Закона за Бюджета на НЗОК през 2018 година, върху който президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила наложи несъгласие.

Това се показва в програмата за работа на Народното събрание. Припомняме, на 8 декември президентът върна за ново разискване бюджета на Касата за идната година, поради незаплащането на избрани лекарствени артикули. Президентът счита, че се основава друго отнасяне на здравноосигурените лица и се визира главно конституционно право за налична здравна помощ. Здравното министерство дефинира като несериозни претекстовете на президента за налагане на несъгласие върху Бюджета на Касата. На 12 декември бюджетната комисия отхвърли президентското несъгласие.

Бюджетът бе признат на 29 ноември, като бяха отпуснати 27 млн. в допълнение от запаса на Касата за първична и профилирана извънболнична помощ, дентална помощ и медико-диагностични действия. Бюджетът е с 400 млн. лв. повече по отношение на 2017 година. Въпреки рецензиите на опозицията и на пациентски организации в закона остана възбраната НЗОК да заплаща нови лекарства. Парламентът реши също Касата да не подписва контракти с лечебни заведения по нови клинични пътеки, както и с новите лечебни заведения.

След пленарното съвещание Комисията по защита ще гласоподава Актуализирана Стратегия за национална сигурност. Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила ще дава отговор на депутатски въпроси в здравната комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР