Парламентът ще гласува ветото на президента Румен Радев върху Закона

...
Парламентът ще гласува ветото на президента Румен Радев върху Закона
Коментари Харесай

Парламентът ще гласува президентското вето върху Закона за посевния и посадъчния материал

Парламентът ще гласоподава ветото на президента Румен Радев върху Закона за посевния и посадъчния материал. Това се показва в програмата за работа на Народното събрание.

Държавният глава върна закона в Народното събрание на 2 февруари. Той изрази противоречие с смяната на предназначението на земеделските земи. Според Румен Радев признатите правила не извършват конституционното обвързване на страната за особена протекция на земята.

Това е шестият закон, който президентът, връща за ново разискване в Народното събрание. Румен Радев наложи несъгласие върху Закона за концесиите, Закона за запазване на околната среда, Закона за защитата и въоръжените сили, Закона за бюджета на НЗОК и Антикорупционния закон. Досега Народното събрание преодоля всяко президентско несъгласие.

Регионалният министър Николай Нанков ще дава отговор на депутатски въпроси в парламентарната комисия по районна политика. Предложението на Българска социалистическа партия за осъществяване на референдум за Истанбулската спогодба ще бъде прегледано в Комисията по взаимоотношението с неправителствените организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР