Парламентът ще гласува окончателни промени в Закона за задължителното депозиране

...
Парламентът ще гласува окончателни промени в Закона за задължителното депозиране
Коментари Харесай

В НС гледат на второ четене Закона за задължителното депозиране на печатни и други издания

Парламентът ще гласоподава дефинитивни промени в Закона за наложителното складиране на печатни и други творби, импортирани от ПГ на Движение за права и свободи.

Това се показва в програмата за работа на Народното събрание. Законопроектът беше признат на първо четене на 4 юли. Депутатите ще решат дали доставчиците на медийни услуги (вестници, списания, онлайн медии, осведомителни организации, радиа и телевизии) годишно да подават в Министерството на културата декларация, която разпознава действителния им притежател. В декларацията ще се упоменава дали притежателят заема обществена служба, както и всяко получено финансиране през миналата година. Доставчиците на медийни услуги ще би трябвало да показват и всички подписани контракти с държавни и локални органи, и с политически партии, и тяхната стойност.

Промените плануват действителният притежател да се упоменава и на интернет страницата на доставчика на медийни услуги. Предлага се санкцията за непопълване на декларация да бъде от 10 до 15 хиляди лв., а при наново нарушаване - от 20 до 30 хиляди лв.. Измененията се отнасят и за разпространителите на периодически печатни творби, които също ще би трябвало да разпознават притежателите си в декларация. Ако едно лице употребява повече от 1/3 от обектите за продажба в страната, Министерството на културата ще уведомява Комисията за защита на конкуренцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР