Парламентът събра кворум за днешното си последно пленарно заседание. С

...
Парламентът събра кворум за днешното си последно пленарно заседание. С
Коментари Харесай

Депутатите събраха кворум за последното заседание на НС, викат всички министри за контрол

Парламентът събра кворум за днешното си последно пленарно съвещание. С това падна интригата дали ще бъде блокирана активността поради протест на част от парламентарните групи, както се случи предходната седмица.
Същевременно стана ясно, че парламентарният надзор през днешния ден няма да се организира. Това заяви ръководителят на Народното събрание Ива Митева . Контролът беше очакван за днешното пленарно съвещание.
Тя изясни, че надзор няма да има заради неспособност за присъединяване на членове на Министерския съвет.
Това раздразни залата, като думата незабавно взе Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Той предложи за гласоподаване процедура, с която целият кабинет " Борисов " да бъде свикан да пристигна в пленарна зала, с цел да отговори на въпросите, които българското общество чака.
" Министрите, макар че са в оставка, са към момента министри. Колкото и да не желаят да носят отговорност, занапред следва да дават отговор на въпроси. Първите въпроси, на които би трябвало да отговорят са на народните представители, над 100. Вие позволявате това нещо да не се случи ", сподели още Свиленски.
По думите му министър-председателят не е в карантина, не е с патерица и може да пристигна и да дава отговор на народните представители. " Вие за следващ път отклонявате парламентарния надзор. Тази седмица, която евентуално ще е последна на българския парламент, желаете да няма парламентарен надзор ", съобщи още социалистът.
Предложението му беше признато със 123 гласа " за ", 22 " срещу " и 17 " въздържал се ", а ръководителят Ива Митева даде обещание да се свърже с министрите и да ги осведоми за решението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР