Парламентът реши по-рано тази седмица България да предостави допълнителна военна

...
Парламентът реши по-рано тази седмица България да предостави допълнителна военна
Коментари Харесай

Тагарев: Русия започна да играе вече съвсем провокативно в Черно море

Парламентът реши по-рано тази седмица България да даде спомагателна военна помощ на Украйна, която включва неизправни зенитно-управляеми ракети от вида 5В55Р, в ръководство на Министерството на защитата, и муниции за автоматизирано стрелково оръжие c диаметър 5.56x45 мм, с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

" Тези ракети регулярно минават на разнообразни механически прегледи и инспекции. При инспекциите са оказало, че те не дават отговор на условията. През годините са правени опити да бъдат предоставени поправки на тези ракети. Говоря за преди няколко години, преди да почне огромната война на Русия против Украйна. Министерството на защитата се е обръщало към фирмата-производител на тези ракети, защото се допуска, че различен би имал лимитирани благоприятни условия и не може да ни даде гаранции след ремонта на такива ракети. И съветската компания е отказала. Казала е: " Ние към този момент такива ракети не произвеждаме, не се занимаваме с такива ракети ", изясни министър на защитата Тодор Тагарев в ефира Bgonair.

По негови думи Украйна има доста сериозен научно-технически капацитет, в това число в ракетостроенето, какъвто нашата страна няма. " Украйна може да си разреши известена степен риск, по-висока, в сравнение с ние бихме си разрешили, защото тя е в положение на война. И в положение на война вероятността да работи по наставления метод, ракетата да е по-малка, имайки поради, че Русия бомбардира жилищни региони, енергийна инфраструктура, инфраструктура, обвързвана със съхраняването, товаренето, износа на зърно, да вземем за пример, Украйна може да си разреши малко по-високо ниво на риск и тези ракети, доколкото имаме информация, ще им свършат работа, най-вероятно след някакви ремонтни действия, които ние сами не можем да правим ", сподели още Тагарев.

Според него страната ни е пропуснала опцията да подари тези комплекси на Украйна малко по-рано и да получим една забележителна финансова отплата от нашите съдружници.

Запитан дали Черно море се трансформира във военна зона, Тагарев отговори:

" Черно море е военна зона най-малко от 2014 година. Откакто стартира войната, то си е зона на бойни дейности. Това, което беше променено в последните месеци е, че откакто Русия не се съгласи да бъде продължена договореността с Организация на обединените нации, реализирана със съдействие на Турция, за експорт на зърно, Русия стартира да играе към този момент напълно провокативно, да блокира главните линии на морския трафик, нарушава навигацията в Черно море, независимост на мореплаване, в това число в румънски. наши и турски води, освен в украински и съветски води ", е на мнение министърът на защитата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР