Парламентът решава дали да ратифицира договора за придобиване на 8

...
Парламентът решава дали да ратифицира договора за придобиване на 8
Коментари Харесай

8 F-16 и 11 министри на контрол

Парламентът взема решение дали да ратифицира контракта за придобиване на 8 нови самолета Ф-16 Блок 70.

В рамките на парламентарния надзор ще дава отговор на въпроси служебният министър председател Гълъб Донев.

Освен новите 8 изтребители в контракта, подписан на 15 юли т.г., са включени муниции, средства за образование на Военновъздушните ни сили, поддръжка и аварийни елементи. След влизането в действие на закона за ратификация министърът на външните работи би трябвало да уведоми държавното управление на Съединените американски щати за осъществяване на националните процедури.

На първо четене ще бъдат разисквани и промени в Закона за правосъдната власт, с които се цели подсилване на ролята на Инспектората към Висшия правосъден съвет за предварителна защита и противопоставяния на корупцията в правосъдната власт. Предвижда се съответните колегии в съвета да одобряват Кодекс за етично държание на българските съдии и на прокурорите и следователите.

Служебният министър председател Гълъб Донев ще дава отговор на три въпроса. Един от тях е от Корнелия Нинова за позицията на служебното държавно управление, че България е „ пред война “. Поводът е изявление в „ Неделя 150 “ на представителя на държавното управление Антон Кутев.

Още 10 министри ще вземат участие в парламентарния надзор.

Все още няма изясненост дали депутатите ще продължат да работят по измененията в Изборния кодекс.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР