Депутатът от ПП Бойко Рашков ще бъде повикан за изслушване

...
Депутатът от ПП Бойко Рашков ще бъде повикан за изслушване
Коментари Харесай

Градуси! Викат и Рашков в Антикорупция

Депутатът от Политическа партия Бойко Рашков ще бъде извикан за чуване в комисия Антикорупция, откакто през днешния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че с качеството си на вътрешен министър от 2021 до 2023 се е срещал в кабинета си с обвинените за контрабанден канал хасковски биднесмени Димитрови.

Срещите са продължавали сред 10 и 15 минути и са били регулярни.

Рашков през днешния ден не подвига телефона си на медии.

Бившият шеф на Агенция „ Митници “ Петя Банкова пък като се изключи че остава за непрекъснато в ареста има още две повдигнати обвинявания.

Едното е за насила.

Банкова е назначила 18 души на разнообразни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие ги е принуждавала да одобряват тези постове, добави юристът и Аделина Натина.

Според държавното обвиняване задачата на тези преназначения била да се обезпечи гладко прекосяване на контрабандна стока през митническите пунктове.

Другото ново обвиняване на Банкова е за насила по отношение на трима чиновници.

Две са новите обвинявания и към Стефан Димитров – че склонил някогашната шефка на митниците Банкова, назначена от към този момент някогашния финансов министър Асен Василев, съпредседател на Политическа партия, да извърши длъжностни закононарушения и за държане на 1501 мастербокса цигари без бандерол.

Съдът на втора инстанция удостовери задържането на някогашната шефка на митниците и това на Стефан Димитров.

Вчера Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване на бившия основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев за присъединяване в незаконна група, в която са взели участие Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови.

Коцев остава на независимост под парична гаранция от 20 000 лв.. Той не е дал пояснения досега.

Един от юристите на Банкова съобщи, че някогашната шефка на митниците се познавала с Живко Коцев поради служебните им отговорности.

Самите им позиции допускат такова другарство. Митническите пунктове са постоянно място, където може да извърши закононарушение. Пък Коцев е обвързван с битката с престъпността. Но познанството им не е от подобен вид да правят някакви закононарушения, акцентира Людмил Рангелов, юрист на Петя Банкова.

За работата си с Банкова приказва и новоназначения шеф на митниците, който ѝ беше заместител.

Не мога да настоявам, че я познавам чудесно или че работата ни е срещала прекомерно постоянно. Има такива премествания. В момента се изготвя информация, съобщи Георги Димов, шеф на Агенция Митници.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР