Парламентът ратифицира заем на ББР от Европейската инвестиционна банка за

...
Парламентът ратифицира заем на ББР от Европейската инвестиционна банка за
Коментари Харесай

НС одобри заем от Европейската инвестиционна банка за ББР

Парламентът ратифицира заем на ББР от Европейската капиталова банка за дребните и междинните предприятия на стойност 175 млн. евро.

Подкрепата пристигна от ГЕРБ, Движение за права и свободи, ПП-ДБ и Има Такъв Народ, “Възраждане ” бяха “против ”.

Отпуснатото финансиране ще помогне за възстановяване на достъпа до финансов запас на дребния и междинния бизнес, поощряване на заетостта и ускорение на зеления преход в България.

Заседанието на Народно събрание стартира няколко минути по-късно, а вкарването на точката изключително в дневния ред на депутатите беше по предложение на ръководителя Росен Желязков.

Хората на Костадинов обаче заподозряха в това решение опит отпуснатите средства да облагодетелстват компаниите на Движение за права и свободи и Делян Пеевски.

“Г-н Пеевски няма общо с ББР, не е взимал заем, лица, свързани с него, не са вземали, нищо не дължи на банката. Нито пък е бил част от управителния съвет или органи към ББР.

Приписват се неща, които не са истина, такива данни няма и може да се потвърди с документи, един час слушаме погрешни неща ”, ядосано отвърна зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

“Това, което се прави, е за ликвидиране на време от значимите неща като гледане на бюджета ”, допусна Александър Иванов от ГЕРБ.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР