Парламентът ратифицира Споразумението между Министерството на финансите на Република България

...
Парламентът ратифицира Споразумението между Министерството на финансите на Република България
Коментари Харесай

ОИСР ще извърши бюджетен преглед на България

Парламентът ратифицира Споразумението сред Министерството на финансите на Република България и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). То планува осъществяване на бюджетен обзор на България от страна на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Прегледът ще оцени многогодишните старания на страната за въвеждането на промени в региона на бюджета и постигнатите резултати от тях. По този метод ще се даде положителен сигнал за ангажираността на страната по използването на интернационалните стандарти и положителни практики в процеса на бюджетиране и ръководство на обществените финанси.

Споделяйки своя опит, България ще има опцията да се съпоставя с най-хубавите постижения в региона на ръководството на бюджета и да получи реалистична оценка за настоящото положение по отношение на стандартите, които са заложени в рекомендациите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, което би стимулирало промени, в случай че това е належащо.

Общата стойност на прегледа е в размер на 90 000 евро, от които се изисква българското Министерство на финансите да заплати 50 000 евро доброволна вноска, а останалата част се съфинансира от холандските сътрудници (Министерството на финансите на Кралство Нидерландия, в качеството му на съпредседател на мрежата Висши държавни чиновници в региона на бюджета за страните от ЦЮИЕ) посредством обособен превод непосредствено на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Първият обзор на Организацията за икономическо съдействие и развиване за България е бил изработен през 2008-2009 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР