Парламентът прие споразумението между правителството и някои от протестиращите енергетици

...
Парламентът прие споразумението между правителството и някои от протестиращите енергетици
Коментари Харесай

Васил Велев: Искаме прозрачност на процедурите по инвестиционните намерения за въглищните региони

Парламентът одобри съглашението сред държавното управление и някои от протестиращите енергетици и миньори. Днес работодателските организации имаха среща с премиера във връзка митингите. Темата в " Още от деня " разяснява ръководителят на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Васил Велев, който също участва на срещата.

" Днешната среща при премиера беше рестартът на процедурата за заявяване на капиталови планове от вложители от страната и чужбина с нов период 6 ноември ", съобщи Велев.

Той посочи, че държат на бистрота на процедурите по капиталовите планове за въглищните райони, основаване на комитет за наблюдаване на този развой и основаването на енергийна тактика за стабилно и енергийно развиване с присъединяване на енергийните сътрудници.

Относно признатите съглашения той добави:

" В първите две точки, където се приказва за енергийна сигурност и равномерен преход, е пропусната доста значима друга променлива, а точно конкурентни цени на енергийната. Ние не бихме ги оставили в този тип ", посочи Велев.

" Вчера държавното управление одобри стратегия за компенсиране на високите цени на електрическата енергия до края на годината, само че ние считаме, че такава стратегия би трябвало да работи досега, в който има риск`, добави още той.

Той изясни, че методът, по който работодателите ще обезпечат бъдещето на засегнатите хора и райони, ще става с нови вложения.

" Много е значимо запазването на приходите, не става въпрос за поощряване на вложителите и предприятия, а за поощряване на служащите от комплекса да си сменят работата ".

За да се подсигурява сигурността на доставките енергийната сигурност, би трябвало да имаме запас, а с цел да работят централите би трябвало да има механизъм за потенциали, изясни Велев. По думите му България е изпуснала периодите и би трябвало да търси нов вид.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР