Парламентът прие оставките на депутатките Лена Бориславова и Яна Балникова

...
Парламентът прие оставките на депутатките Лена Бориславова и Яна Балникова
Коментари Харесай

12 нови депутати в парламента, Венцислава Любенова от Пловди...

Парламентът одобри оставките на депутатките Лена Бориславова и Яна Балникова

Оставките на две депутатки от " Продължаваме промяната " - Лена Бориславова и Яна Балникова, бяха признати от Народното събрание.

Юристката Лена Бориславова става началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

Яна Балникова беше зам.-министър на стопанската система, до момента в който отпред на ведомството като длъжностен министър беше Кирил Петков.

Преди това 12 нови депутати поставиха клетва. Те влизат на мястото на новите министри.

Премиерът Кирил Петков освобождава място от Пловдив на Венцислава Любенова, която е бизнес анализатор, написа " 24 часа ".

Още една дама влиза в Народно събрание – Александра Корчева смени Калина Константинова в 25-и МИР. Тя е магистър по интернационалните връзки в СУ “Св. Кл. Охридски” и притежател на златен орден за отличен триумф. В момента е докторант в Стопанския факултет на СУ.

Изцяло нови депутати пък ще има „ Продължаваме промяната “ от Хасково, откъдето в този момент са Асен Василев и Атанас Атанасов. Това са 36-годишният строителен инженер Ивайло Стайков и Младен Запрянов, който е приключил интернационалните стопански връзки и 20 години се е занимавал с ръководство на екипи и процеси в банковата сфера в огромна интернационална компания - отговарял за комерсиалното и експортно финансиране на институцията за Централна и Източна Европа.

На мястото на Даниел Лорер влиза ръководителят на Варненската туристическа камара Илин Димитров. Той има магистратура и докторска степен в направление туризъм, към този момент 22 години работи и преподава в сферата.

Транспортният министър Николай Събев отстъпва в Русе на Калин Иванов, който е приключил в чужбина интернационалните връзки, по-късно има магистратура „ Бизнес развиване “.

Четири ще са новите попълнения в групата на Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова, която стана вицепремиер, освобожди място за водача на ПК „ Екогласност “ Емил Георгиев, чието име нашумя изключително при сформирането на „ Продължаваме промяната “ - той разгласи, че е бил изработен опит да бъде купена регистрацията на партията му, с цел да се яви с нея бъдещата групировка на изборите. „ Екогласност “ е дълготраен сътрудник на Българска социалистическа партия в лявата коалиция, а самият Георгиев към този момент е бил народен представител от левицата в 42-ото Народно събрание.

На мястото на министъра на туризма Христо Проданов влиза Благовест Кирилов, който беше народен представител и в 46-ото Народно събрание. Той е бизнесмен в областта на осведомителните технологии и изнесените услуги.

На мястото на Георги Гьоков от Старозагорската листа в Народно събрание влиза строителният инженер Момчил Ненов. Той е от Казанлък и има професионален опит в региона на енергетиката – създаване и поддръжка на хидроенергийни уреди. С богат опит като технолог и изчерпателен експерт с технологиите на японска корпорация, както и на други водещи европейски производители.

Бъдещият министър на земеделието Иван Иванов, който е от Шумен, е сменен в групата на Българска социалистическа партия от собствен съименник – Иван Ганчев. Той е на 32 година, родом от Нови пазар и правист по специалност. От 2019 година е ръководител на Общинския съвет в Нови пазар.

На мястото на спортния министър Радостин Василев от „ ИТН “ от Плевен влиза инженерът Венцислав Петков.

Божидар Божанов от Демократична България ще бъде заместен от листата в София-област от Васил Зашкев, който е регионален ръководител на ДСБ в Самоков. Той е бил общински консултант в града, а на изборите през ноември измести с преференции втората в листата с 11,16%.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР