Парламентът прие най-закъснелия бюджет в историята на БългарияОколо 5.40 ч.

...
Парламентът прие най-закъснелия бюджет в историята на БългарияОколо 5.40 ч.
Коментари Харесай

Вечерни новини: Най-закъснелият бюджет е приет; Един месец летен сезон не прави

Парламентът одобри най-закъснелия бюджет в историята на България
Около 5.40 ч. тази заран депутатите одобриха дефинитивно Законопроекта за държавния бюджет за 2023 година Обсъждането на финансовата рамка на страната продължи близо 21 часа, в които имаше доста разногласия и някои изненади. Този бюджет, с изключение на с дългото пленарно разискване, ще остане в историята и като най-закъснелия бюджет – толкоз късно през годината не е одобряван даже в най-трудните години за страната.
Пак се разминаха: Депутатите не утвърдиха „ безплатния обяд “ в заведенията за хранене
Идеята на финансовия министър Асен Василев клиентите да не си заплащат сметката в ресторант, в случай че не им бъде издадена касова записка, предстоящо бе отхвърлена от Народното събрание. По предложение на Делян Добрев от ГЕРБ точката отпадна при днешното гласоподаване на Закона за държавния бюджет за 2023 година
Продажбите на парцел или кола ще са вероятни единствено при платени санкции и налози
Продажба на парцел или лек автомобил в България към този момент ще се прави единствено след инспекция от нотариус в Националната организация за приходите (НАП) дали продавачът има остарели непогасени отговорности към страната. Това взеха решение депутатите от ръководещата коалиция и подкрепящите ги Движение за права и свободи.
Национална агенция за приходите получи право на достъп до тол системата
Националната организация за приходите (НАП) ще има достъп до електронната система за събиране на тол такси. Промяната в Закона за пътищата, препоръчана от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, бе призната късно нощес с предходните и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2023 година
Един месец летен сезон не прави
За разтваряне на крилата на летния сезон в България мечтае всеки, заемащ поста министър на туризма в последните към 10 години. С всяка минала година обаче обстановката вместо да се усъвършенства и да отчитаме удължение на сезона, се получава тъкмо противоположното. От дейни два до три месеца през лятото, тази година браншът ще разчита единствено на август да избави сезона, защото сега обстановката е сериозна.
Прaзните офиси в София се усилват през второто тримесечие
Свободните офис площи в София през второто тримесечие се усилват. Причината е появяването на нови здания, както и забавянето на темповете на асимилиране на към този момент съществуващите на пазара. През обсъждания интервал празните офиси в столицата доближават 16.6% спрямо началото на годината, сочат данни от последния отчет на консултантската компания за бизнес парцели Cushman & Wakefield Forton.
Петър Чобанов и Андрей Гюров встъпиха в служба в Българска народна банка
Доскорошните депутати Петър Чобанов (ДПС) и Андрей Гюров (ПП) встъпиха в служба като подуправители на Българска народна банка. Двамата бяха определени по-рано през седмицата с ресори надлежно на ръководство „ Банково “ и на ръководство „ Емисионно “, като сменят на постовете Нина Стоянова и Калин Христов.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР