Парламентът прие на първо четене увеличение на щата на Гранична

...
Парламентът прие на първо четене увеличение на щата на Гранична
Коментари Харесай

Увеличават щата на Гранична полиция заради мигрантския натиск

Парламентът одобри на първо четене нарастване на щата на " Гранична полиция “с 1264 бройки. Това стана с гласуването на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за администрациите, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

Вносителите на законопроекта бяха Бойко Борисов, Делян Пеевски и група народни представители. Той бе импортиран дружно с към този момент признатия на първо четене законопроект за Министерство на вътрешните работи, като предприемане на ограничения за ограничението на мигрантския напън към страната и застраховане защитата на бежанските лагери.

При гласуването 138 бяха " за ", само че още веднъж от ПП-ДБ не поддържаха измененията - двама бяха " срещу ", а 44 се въздържаха. 

При дебатите Българска социалистическа партия обявиха, че ще гласоподават " за “. Според тях има проблем по границите, обвързван с мигрантския напън. Те считат, че щатът на Групово дело " Гранична полиция “ от години би трябвало да бъде повишен.

От " Възраждане “ обявиха, че поддържат законопроекта. Те обаче изискват, в случай че се одобри, да се избегне разширително пояснение, тъй че да не се прибавят нови бройки към чиновници на администрацията, а да се обезпечат повече служители на реда на терен. Петър Петров сподели, че от неговата парламентарна група ще впише специфичен текст, който да ограничи опциите за разширението на администрацията.

Божидар Божанов съобщи, че е допустимо даже след прецизиране на текстовете да се разшири администрацията, а не броят на служителите на реда, които да охраняват границата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР