Парламентът прие на първо четене удължаването на Бюджет 2021 до

...
Парламентът прие на първо четене удължаването на Бюджет 2021 до
Коментари Харесай

На първо четене парламентът удължи живота на бюджета за 2021 г. с три месеца

Парламентът одобри на първо четене удължаването на Бюджет 2021 до 31 март. Предложението поддържаха 122 депутати, срещу бяха 10, а 74 се въздържаха.

Повод за остра замяна на реплики в пленарна зала станаха добавките за персонален помощник, които са 1,2 от минималната работна заплата.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански увери, че с корекция сред първо и второ четене на закона добавката ще се усили и ще се изплаща от 1 януари тази година.

ГЕРБ оповестиха, че парите за хората с увреждания са достигнали от 245 млн. лв. през 2009 година до близо милиард през предходната.

„ В един миг се оказва, че ГЕРБ, които сложиха този проблем и много тежка обстановка, в този момент ще излязат бранители ", съобщи Настимир Ананиев.

„ Всички ние сме изпълнени с очакване тази смяна въпреки всичко да стартира и да стартира не от въвеждане на зеления документ в Народно събрание, а от грижа за хората “, сподели от своя страна Елена Гунчева от „ Възраждане “.

„ Всички промени, които желаех хората с увреждания са на стойност съвсем 36 милиарда лева Аз ви поисквам да ги намерите “, съобщи Деница Сачева от ГЕРБ.

От парламентарната естрада „ Демократична България “ изиска правоохранителните органи да вземат под внимание заканите против проверяващия публицист Атанас Чобанов.

От Движение за права и свободи припомниха, че са обърнали внимание на случая още в понеделник.

По-късно от партията обявиха и че готвят промени в Конституцията и антикорупционното законодателство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР