Парламентът прие на първо четене промените в Закона за подпомагане

...
Парламентът прие на първо четене промените в Закона за подпомагане
Коментари Харесай

Ето с колко пари ще бъдат подпомогнати земеделските производители заради коронавируса

Парламентът одобри на първо четене измененията в Закона за подкрепяне на земеделските производители, с които се обезпечава използването на новата мярка за обезщетения против COVID-19.
Помощта е под формата на еднократно заплащане, което ще се прави в период до 30 юни 2021 година За приемането ѝ ще се попълня заявление за подкрепяне, което ще се утвърждава до края на тази година, съобщи БНР.
Подкрепата е за бенефициенти, които са наранени от Covid-кризата . Максималният размер на помощта не би трябвало да надвишава 7 000 евро на аграрни собственик и 50 000 евро за малко или приблизително дружество.
Така със законопроекта се регламентира опция за използване на новата мярка посредством Интегрираната система за администриране и надзор и се основава правно съображение за издаване на разпоредба за нейното ползва.
В дневния ред на Народното събрание е и разискването на план на решение за приемане на Процедурни правила за изискванията и реда за предлагането на претендент за заместник-председател на Комисията за финансов контрол, ръкoводещ ръководство " Застрахователен контрол ".
За да влязат измененията в действие, те би трябвало да бъдат утвърдени и на второ четене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР