Парламентът прие единодушно и без дебат годишните отчети за дейността

...
Парламентът прие единодушно и без дебат годишните отчети за дейността
Коментари Харесай

Парламентът прие годишните отчети за дейността на БТА за 2020 г., 2021 г. и 2022 г.

Парламентът одобри единомислещо и без спор годишните доклади за активността на Българската телеграфна организация (БТА) за 2020 година, 2021 година и 2022 година, включващи и финансови доклади. В пленарната зала участва генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.

Отчетите за активността на Агенцията са импортирани според условието на член 16 от Закона за Българската телеграфна организация. В тях се съдържа информация за активността на Агенцията, ролята на медийния пазар, интернационалните контакти, финансовото положение, действието на Националния пресклуб и мрежата от районни пресклубове на Българска телеграфна агенция, се показва в отчета на Комисията по културата и медиите в Народното събрание.

По закон Българска телеграфна агенция е единствен формален източник на информация от България и света за държавните институции. На тях Агенцията дава гратис пакет осведомителни услуги,  отбелязва парламентарната комисия.

Отчетът за 2020 година е за интервала на ръководство на Агенцията от предходния общоприет шеф Максим Минчев и беше утвърден със 109 гласа " за ", без " срещу " и един " въздържал се ". 

За 2021 година и за 2022 година докладите са в нов формат, в табличен тип и са посочени съответните стъпки по съответните действия за реализиране на пет стратегически целта: независимост, истина, познание, общественост, памет, се показва в отчета. Отчетите на Българска телеграфна агенция за 2021 година и 2022 година бяха признати единомислещо със 120 гласа " за ", без " срещу " и " въздържал се ".

Българска телеграфна агенция към този момент има сътрудник във всеки регионален град в България. Извън страната до неотдавна имаше единствено един сътрудник в Брюксел. В момента има репортери с пресклубове в Скопие, Анкара и Букурещ. Планът е да има такива в Белград и Атина. Отлага се откриването на пресклуб в Белград, с цел да се открие подобен в Одеса. Благодарение на кореспондента в Украйна има информация какво се случва с нашите сънародници там. Стремежът е да се изпратят репортери тук-там с огромни български общности, се показва в отчета на парламентарната медийна комисия.

Финансовите доклади на Българска телеграфна агенция показват информация за положението и изменението на активите, пасивите, приходите и разноските, направени при съблюдаване на нормативните условия и счетоводната политика, като показват имущественото и финансово положение на Агенцията, написа още в отчета.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР