Парламентът прие датата на президентските избори - те ще се

...
Парламентът прие датата на президентските избори - те ще се
Коментари Харесай

След провала на преговорите: Да бързат или не БСП с връщането на мандата?

Парламентът одобри датата на президентските избори - те ще се проведат на 14 ноември. Това значи, че в случай че има втори тур, той ще бъде на 21 ноември.

Българска социалистическа партия се въздържаха, тъй като не са желали вота за държавен глава да се организира в последния вероятен миг.

Предстои президентът да дефинира датата за парламентарните избори и дали те да бъда 2 в 1. Това ще зависи от времето, в което Българска социалистическа партия ще върне третия провален мандат за сформиране на държавно управление.

Преговорите за третия мандат са се провалили поради диалози по кабинети, считат от Българска социалистическа партия. Според тях останалите партии не са желали постоянно ръководство. Основното е да бъде призната актуализацията на бюджета, считат социалистите.

" Бихме желали да не изпадаме в риск в Народното събрание, а да слагаме в риск страната. Да има популистко наддаване, да няма общо болшинство, да не мине нито едно от тези оферти или пък да се одобряват всички оферти, които се внасят и с това да се взриви бюджетът “, сподели Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия взема решение дали на следващия ден да отива с претендент за министър председател при президента Румен Радев, с цел да даде още време на Народното събрание да работи.

" Казахме ясно, че третият мандат има късмет, в случай че има предварителни диалози сред партиите отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи. Такова беше и мнението на „ Демократична България “, само че Българска социалистическа партия високомерно отхвърлиха “, разяснява в Народното събрание Мая Манолова.

Според Христо Иванов мандатът не би трябвало да се връща незабавно, с цел да се одобряват измененията в Закона за правосъдната власт.

" Ние би трябвало да призовем и Българска социалистическа партия да не връщат мандата, откакто го взеха, в случай че беше изначално ясно, че няма смисъл и късмет този мандат да бъде осъществен. Но по този начин и по този начин са го взели, да го задържат, тъй че да разрешат най-малко тази част от правосъдната промяна да се случи “, сподели Иванов.

От „ ИТН “ не виждат неточности в държанието си макар неуспеха на договарянията за държавно управление. За тях най-хубавият вид са избори 2 в 1.

" Демокрацията е такава - когато едни парламентарно показани партии не се схванат, се отива на избори “, съобщи Тошко Йорданов.

Ситуацията е посочила, че ГЕРБ не може да бъде неглижирана, считат от ГЕРБ-СДС.

" Това е признак за некадърност и нереалистичност на желанията на тези политически сили, които имаха едни свръх поръчки. Няма по какъв начин анти-ГЕРБ реториката да се трансформира в идеология “, съобщи Тома Биков.

Предстои ГЕРБ скоро да повдигнат кандидатурата си за президентските избори. Профилът на претендента е да бъде посредник, разгласи Биков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР