Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум. При поименната

...
Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум. При поименната
Коментари Харесай

Липса на кворум прекрати заседанието на парламента

Парламентът приключи съвещанието си заради липса на кворум. При поименната инспекция, поискана от Българска социалистическа партия, се откри, че в залата и онлайн има 118 народни представители при нужни 121.

Няма кворум, няма да продължим, разгласи ръководителят на Народното събрание Цвета Караячнева от трибуната. Дано Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да са удовлетворени, които отсъстват от залата, добави тя.

Поименната инспекция беше поискана от левицата, откакто от ГЕРБ предложиха удължение на законодателната част на петъчното съвещание до приемането на второ четене на измененията в Кодекса на труда. С промените се предлага двойно увеличение на допустимия ексклузивен труд. От Българска социалистическа партия възразиха, че за поредна седмица се "изяжда " времето за парламентарен надзор и желаеха инспекция на кворума.

За следващ път опозицията от Българска социалистическа партия не желае да се възползва от опцията да упражни правото си на парламентарен надзор, разяснява Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Петък е ден на опозицията и те съзнателно саботират работата на Народното събрание, сподели тя преди да стартира поименната инспекция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР