Парламентът отново ще заседава извънредно, за да гласува първия вот

...
Парламентът отново ще заседава извънредно, за да гласува първия вот
Коментари Харесай

Депутатите гласуват първия вот на недоверие към кабинета Денков

Парламентът още веднъж ще заседава изключително, с цел да гласоподава първия избор на съмнение към държавното управление.

се организираха в четвъртък и минаха в кавги и груби намеци, най-вече от страна на опозицията, като единствените депутати, които опазиха ръководещите от пленарната естрада, бяха тези от групата на " Продължаваме промяната-Демократична България ". От ГЕРБ, които вземат участие в ръководството, не се включиха в дебатите, от Движение за права и свободи - които гласоподават с парламентарното болшинство, също.

Съдбата на кабинета " Денков " ще бъде решена в 15:00 часа. За да бъде свалено държавното управление, вотът би трябвало да бъде подсилен от повече от половината народни представители т.е. да събере най-малко 121 гласа " за ".

Това обаче е малко евентуално да се случи. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов към този момент сподели, че ще поддържа кабинета. Партията му взе участие в него и в парламентарното болшинство с ПП-ДБ. Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който в последните месеци се изявява като всекидневен представител на Движението, също съобщи, че партията му ще поддържа държавното управление. Движение за права и свободи публично не е част от ръководещото болшинство, само че заявява поддръжка за конституционна промяна и гласоподава с ПП-ДБ и ГЕРБ досега.

Вотът на съмнение беше импортиран от опозиционните партии в Народното събрание - " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ", които се сплотиха, с цел да изразят недоволството си против ръководещите в региона на енергетиката, като ги упрекнаха в " безотговорна политика " и " неуспех " в този бранш.

Въпреки че предварителните настройки на партиите демонстрират, че вотът на съмнение няма да бъде признат, от
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР