Парламентът отхвърли искането на БСП за България да изслуша министъра

...
Парламентът отхвърли искането на БСП за България да изслуша министъра
Коментари Харесай

Парламентът отказа да изслуша Владислав Горанов заради акция на НАП

Парламентът отхвърли настояването на " Българска социалистическа партия за България " да изслуша министъра на финансите Владислав Горанов поради подозрения за напън на Националната организация по приходите (НАП) върху съдии, юристи и счетоводители.

През лятото за втора поредна година Национална агенция за приходите предприе засилена акция против търговците по Черноморието, които укриват налози. Стигна се до запечатването на десетки обекти, само че постоянно след правосъдни разпоредби се стигаше до анулация на предварителното осъществяване на данъчната заповед за затваряне. Това провокира гнева на вицепремиера Валери Симеонов, който през август даже прати сигнал до Инспектората към Висшия правосъден съвет против ръководителя на Административен съд Бургас арбитър Панайот Генков.

Скандалът се разрасна поради недоволството на юристи, които оповестиха, че Национална агенция за приходите е подхванала ответни ограничения против тях, тъй като пазят ползите на търговците.

Миналата седмица в декларация от парламентарната естрада изнесе информация за отчет от дирекцията на Национална агенция за приходите в Бургас до централното ръководство на организацията, в който се предлага да се извърши селекция на счетоводните компании и адвокатските сдружения, за които има информация, че правно обслужват заинтригуваните лица, на които са издадени насилствени административни ограничения - запечатване на обект, а също по този начин и на съдии от Бургаския административен съд и членове на техните фамилии. За интервала 11 август - 31 октомври 2017 година на териториалните дирекции на приходната организация в цялата страна са предоставени общо 39 броя инспекции и проверки на физически лица с специалност юрист, арбитър или счетоводител, от които 25 са на територията на НАП-Бургас, цитираха от Българска социалистическа партия отговор от Национална агенция за приходите на тяхно питане.

" Всеки има право да е неудовлетворен от едно или друго решение на съда, само че има метод, по който те да се оспорват на по-горната инстанция ", разяснява зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков. По думите му Национална агенция за приходите не би трябвало да се употребява като средство за репресии над инакомислещите и тези, които упражняват свободни специалности.

За да пресекат разнообразните способи, по който търговците по морето крият налози, ръководещите направиха и промени в законодателството, които да затруднят образуването на нови компании при доближаване на прага за регистрация по Данък добавена стойност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР