Парламентът одобри повече пари за патрулни кораби. Решението беше одобрено

...
Парламентът одобри повече пари за патрулни кораби. Решението беше одобрено
Коментари Харесай

Парламентът подкрепи повече пари за патрулни кораби за Военноморските сили

Парламентът утвърди повече пари за патрулни кораби. Решението беше утвърдено със 135 гласа " за ", 9 " срещу " и 1 " въздържал се " и го поддържаха всички парламентарни групи без " Воля ".

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов благодари за поддръжката на парламентарните групи. Той уточни, че този план, както и предходните два, признати от Народното събрание, за бойни машини и за авиацията, не са планове на един министър, а за рационализация на българската войска . По думите му България е член на НАТО, само че би трябвало да разчита на своите въоръжени сили.
Правителството прати в Народно събрание и плана за новите кораби Ще костват до 164 млн. лева повече, като има вид да са втора употреба
С актуализацията на плана за капиталовия разход за придобиването на многофункционален патрулен транспортен съд за Военноморски сили плануванаъа сума доближава съвсем 1 милиарда лева В първия вид бяха заложени 820 млн., а в този момент се планува сумата да стане 984 милиона с Данък добавена стойност.

Разширяват се и разновидностите за придобиването - закупуване на нов транспортен съд, произвеждане у нас или трансформация на действителен подобен.

Предвижда се многофункционалните модулни патрулни кораби да имат главно въоръжение и корабни произведения и с в допълнение въоръжение и корабни произведения, които са изборни и ще бъдат включени в контракта според от съществуването на средства.

Проектите за рационализация на армията няма накъде повече да бъдат отлагани, съобщи военният министър. Той уточни, че руските кораби на въоръжение са толкоз остарели, че е въпрос до три години те да излязат от приложимост. Командването на флота е решило, че са нужни четири кораба, само че ние започваме този план с два, посочи Каракачанов.

Относно подозрения на депутати за корупция при реализацията на плановете, министърът разяснява, че корупционен заряд има във всичко , въпросът е по какъв начин ще се създадат тези опасности минимални. По думите му въпросът е да се даде опция за присъединяване на български компании и на огромните международни компании в тази област и в конкуренцията да се появят най-хубавите вероятни условия за подписване на контракт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР