Парламентът одобри откриването на Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" в

...
Парламентът одобри откриването на Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" в
Коментари Харесай

НС единодушно одобри откриването на Висше военновъздушно училище в Долна Митрополия

Парламентът утвърди откриването на Висше военновъздушно учебно заведение "Георги Бенковски " в Долна Митрополия. "За " проекторешението на Министерски съвет гласоподаваха единомислещо 87 народни представители. Предвидено е решението да влезе в действие от 1-ви януари 2020 година

Основен претекст за разкриване на независимо висше военновъздушно учебно заведение е възходящата нужда от смяна на модела за подготовка на профилирани фрагменти, отговарящи на актуалните условия на Военновъздушните сили и авиацията. Предвижда се Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ да е държавно висше военно учебно заведение, основано въз основата на настоящия факултет "Авиационен " на Националния боен университет "Васил Левски " – Велико Търново.

Висшето военновъздушно учебно заведение ще е конструкция на директно послушание на министъра на защитата – държавно висше военно учебно заведение със седалище Долна Митрополия, ще има свое знаме, щемпел и празник на 25 май. Предметът на активност на учебното заведение включва образование на курсанти и военнослужещи за придобиване на висше обучение на образователно-квалификационна степен "бакалавър " в професионално направление "Военно дело " от област на висшето обучение "Сигурност и защита " по специалности от контролираната специалност "Офицер за тактическо равнище на ръководство ", както и по специалности от областите на висшето обучение "Социални икономически и правни науки ", "Технически науки " и "Сигурност и защита ".

В учебното заведение ще се образоват студенти за придобиване на висше обучение на образователно-квалификационни степени "бакалавър " и "магистър " по упълномощени професионални посоки от областите на висшето обучение: "Социални, икономически и правни науки " и "Технически науки ". В новото учебно заведение ще могат да се прави образование за придобиване на висше обучение на просветителна и научна степен „ лекар “ по упълномощени докторски стратегии, образование за повишение на квалификацията, профилирано образование, придобиване на подготовка и професионална подготовка на военнослужещи, цивилни чиновници, чиновници от други министерства и ведомства и на жители при условия и по ред, избрани с акт на министъра на защитата. Началникът на Висшето военновъздушно учебно заведение "Георги Бенковски " упражнява пълномощия на ректор по Закона за висшето обучение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР