Парламентът одобри окончателно помощта от 25 стотинки за зареден литър

...
Парламентът одобри окончателно помощта от 25 стотинки за зареден литър
Коментари Харесай

Бензиностанциите в готовност да продават горива с 25 ст. отстъпка, но не от 1 юли | Това ще стане 3 дни след публикуването на бюджа в Държавен вестник

Парламентът утвърди дефинитивно помощта от 25 стотинки за зареден литър гориво. Това стана при второто четене на актуализацията на държавния бюджет.

С актуализацията на държавния бюджет планувана отстъпка в размер на 25 стотинки от цената на литър гориво, зареден в контейнер на МПС, благосъстоятелност на физически лица. Мярката е адресирана към понижаване тежестта на цените на горивата върху българските жители и ще помогне на огромна част от популацията през втората половина на годината.

Във връзка с това членовете на Българската петролна и газова асоциация имат подготвеност да стартират използването на тази стратегия, която съгласно държавните планове е на стойност 150 милиона лв., се споделя в известие от Асоциацията до медиите.

В същото време, заради забавянето на актуализацията на бюджета в Народното събрание, държавната помощ от 25 стотинки няма да се приложи директно от 1 юли 2022 година, както бе планувано и оповестено в плана.

Поради което плануванаъа държавна помощ ще се предлага във всички обекти на членовете на Българската петролна и газова асоциация 3 дни, откакто обновеният бюджет бъде оповестен в Държавен вестник.

БПГА и нейните членовете ще показват обществено цялостна и точна информация за реда и метода на даване на държавна помощ от 25 стотинки на жителите директно след приемане на окончателните текстове на бюджета.

Информация за потребителите ще е налична и на място в комерсиалните обекти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР