Парламентът одобри на първо четене държавния бюджет за 2020 г.

...
Парламентът одобри на първо четене държавния бюджет за 2020 г.
Коментари Харесай

Парламентът одобри на първо четене държавния бюджет за 2020 г.

Парламентът утвърди на първо четене държавния бюджет за 2020 година Депутатите гласоподаваха със 126 гласа "за " и 92 "против ".

В обновената бюджетна прогноза са показани средносрочните стопански вероятности и цели на държавното управление, както и главните параметри на бюджетната рамка за идната година. Запазва се въведеният с АСБП за интервала 2019-2021 година нов метод за включване в наличието на прогнозата на повече информация при представянето на разходните политики с акцент върху основните знаци за премерване на степента на осъществяването им.

Ключови цели не престават да бъдат запазването на фискалната резистентност и провеждането на поредна, транспарантна и предвидима фискална политика, която да способства за възстановяване на бизнес средата, поощряване на вложенията и стимулиране развиването на трудовия пазар за реализиране на стопански напредък и претовареност, придържайки се към общите правила на Европейски Съюз.

Запазват се задачите за бюджетното салдо, заложени в средносрочната бюджетна прогноза (СБП) за интервала 2020-2022 година - постигане до уравновесена бюджетна позиция през 2020 година и запазването й през идващите години. Целта за реализиране и поддържане на уравновесен бюджет остава непроменена в продължение на няколко следващи цикъла на подготовка на бюджета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР