Парламентът одобри Деница Сачева за социален министър.Гласуваха 223 депутати. За

...
Парламентът одобри Деница Сачева за социален министър.Гласуваха 223 депутати. За
Коментари Харесай

След бурни дебати: НС избра Деница Сачева за социален министър

Парламентът утвърди Деница Сачева за обществен министър.Гласуваха 223 депутати. За бяха 114 народни представители, срещу 106, въздържали се - трима. Със същото решение на Народно събрание Бисер Петков бе освободен като доскорошен министър на труда и обществената политика.

"Връзката сред просветителното и общественото министерство би трябвало да бъде търсена и отсега нататък. Управленските цели са към този момент написани и не би трябвало да има изненади в това отношение ", сподели още тя.

По думите ѝ тя е сюрпризирана от задълбочените знания по нейната биография. "Анкетата за която съм подложена на критика е въведена 5 години преди аз да бъда зам.-министър на образованието, въведена е по времето на Анелия Клисарова. Джендър идеологията не е въвеждена в българското обучение. Искам да подчертая, че полът се дефинира биологично. Против насилието съм против дами и деца и съм за обичайното семейство ", това сподели тя във връзка Инстанбулската спогодба.

Кандидатурата на Деница Сачева за обществен министър провокира бурни диспути в Народното събрание.

Вицепрезидентът Томислав Дончев показа личностните и професионални качества на Деница Сачева. От своя страна Десислав Чуколов от "Атака " напомни, че те упорстват за анулацията на Закона за обществените услуги и попита Сачева дали ще е обществен министър на бежанците или на българите.

"Атака " няма да поддържа кандидатурата на Сачева ", съобщи Чуколов, само че посочи, че в случай че тя извърши настояването им да бъде анулиран Законът за обществените услуги могат да премислят решението си.

От Българска социалистическа партия обявиха, че Бисер Петков е бил едно от най-диалогичните лица, пробвайки се да стори нещо даже с вързани ръце. Драгомир Стойнев призна, че Сачева има качества, само че акцентира, че е позволила груби неточности като една от тях е обвързвана с поддръжката ѝ на прокарването на джендър идеологията в България.

Томислав Дончев репликира Стойнев като му сподели, че някой приказва мощно, когато няма какво да каже.

От Българска социалистическа партия също обявиха, че няма да поддържат кандидатурата ѝ, тъй като не виждат смяна в нейно лице.

Хасан Адемов от Движение за права и свободи съобщи, че парламентарната им група не е съгласна с включването на тази точка и не вижда нищо изключително в нея. Той разяснява претекстовете на премиера, с които Борисов е изискал оставката на Петков и акцентира, че общественият министър не се е употребил с поддръжка, по тази причина промените в сферата са боксували. Адемов уточни като минус в работата на Петков, това че той е приказвал експертно, а не на понятен език.

"Няма да подкрепим рокадите в кабинета - промяната на министър на правилото "стани да седна " няма да реши проблемите ", сподели той.

Йордан Цонев акцентира, че дебатът е политически и че тъкмо в този момент е моментът да се дискутират политиките. Той уточни, че в тази сфера са най-вече митингите и това се дължи на неналичието на фокус в промените, които се случват под натиска на недоволните.

Валери Симеонов от НФСБ прикани депутатите да дадат късмет на Сачева.

"Аз имам възприятието, че участвам не на избор на министър, а папа ", разяснява разразилите се полемики в зала Симеонов и добави, че Деница Сачева ще извършва програмата на съдружното държавно управление.

Стоян Мирчев от Българска социалистическа партия се възпротиви на апела на Симеонов, депутатите да ѝ гласоподават доверие.

"Тук избираме протежето на Иван Костов. Говорим за министър, който отхвърля турското иго и го назовава османско наличие ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев и я упрекна в това, че е подкрепяла влизането на бежанци, заобикаляйки граничната ограда.

Корнелия Нинова се възмути от наглостта на ГЕРБ, които са оповестили, че в 12 ч. Сачева ще встъпи в служба, при изискване, че точката не е била в дневния ред.

"Искаме всеки народен представител да ни запознае с претекстовете си да желаят оставката на Бисер Петков ", прикани Нинова и сподели, че до момента половината Министерски съвет е бил заменен за 3 години.

"Какво значение имат кадровите промени когато моделът е неверен? ", попита тя и добави, че ес тези дейности ГЕРБ се пробват да закърпят ситуацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР