Парламентът обсъжда Проект на решение за определяне на допълнителен срок

...
Парламентът обсъжда Проект на решение за определяне на допълнителен срок
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат удължаване на бюджета

Парламентът разисква Проект на решение за установяване на спомагателен период за събиране на доходи, за осъществяване на разноски и за даване на прехвърляния.

Венеция Нецова-Ангова от ПГ на ПП-ДБ прикани депутатите да бъде гласувано в този момент проекторешението, с цел да бъдат отпушени заплащанията и да се поправят грешките на служебния кабинет на президента Румен Радев.

Красимир Вълчев от ПГ на ГЕРБ-СДС съобщи: „ Колкото и да се пробвате да обвинявате служебния министър Росица Велкова, огромният проблем е, че през последните 2 година увеличихме разноските доста повече, в сравнение с увеличихме приходите, повече в сравнение с разрешава приходната база и всички го знаем и е редно да си го признаем. “

Според него главната част от казуса пристигна от неналичието на бюджетна отговорност и от бюджетите, които бяха импортирани и от предложенията, които бяха направени. „ Това, че в края на предходната година не приехме постоянен закона за бюджета, е едно от най-важните неща, които направихме, тъй като ние спасихме по този метод България “, безапелационен е Вълчев и уточни, че хората, които гледат бюджета в цифри, знаят, че в случай че бяха нараснали пенсиите, до днешна дата страната щеше да е банкрутирала.

„ Ние не бяхме надалеч от този сюжет, тъй като тук има искрено популистки ПГ, за които беше по-важно да си вършат политика и за които няма задача да пазят бюджетната непоклатимост “, акцентира той и добави, че проектобюджетът на служебното финансово министерство, в който даже и да са повишени финансовите разноски, даже и приходите да са малко занижени, е реалност, че сме на огромен бюджетен недостиг.

Очаквайте детайлности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР