Парламентът не успя да поднови работа и заседанието за днес

...
Парламентът не успя да поднови работа и заседанието за днес
Коментари Харесай

Провал на парламентарното заседание след бойкота на „Възраждане“, БСП и ИТН

Парламентът не съумя да възобнови работа и съвещанието за през днешния ден бе прекъснато. Това стана откакто Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ блокираха парламентарната естрада в символ на митинг против демонтажа на Паметника на Съветската войска и измененията в Конституцията.

Народните представители трябваше да гласоподават на второ четене бюджетите на здравната каса и на държавното публично обезпечаване.

14 декември 2023, 09:21

Заради МОЧА и Конституцията: " Възраждане ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия блокираха трибуната на Народното събрание - (СНИМКИ/ВИДЕО)

" Това безвластие взе връх с дейностите от последните дни в центъра на София. Там безчинстват едни хора с флексове. Те работят срещу закона ", сподели още водачът на " Възраждане ".

" Протестът ще влезе тук, в тази зала. Тъй като вие не чувате хората от улицата. Призовавам всеки един свободен българин в тази зала да пристигна начело и да каже " не " на беззаконието, " да " на свобадата ", настоя още Костадинов.

“Някой да излезе да изясни това какво е - хепънинг, пърформанс или хор, който ще извърши някаква ария ”, попита ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

" Ние от Има Такъв Народ сме тук, тъй като сме равноправни и това, което вършат с Конституцията Христо Иванов и компания е неприемливо. Парламентът ще работи, когато ние решим. Ние сме равноправни народни представители. Не може да сте толкоз брутални ", съобщи ръководителят на групата на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

От Българска социалистическа партия подсетиха, че са поискали чуване на министри и настояха това да се случи през днешния ден.

Последваха два председателски съвета, които обаче не позволиха проблемите. 

" След извършени разисквания в границите на Председателския съвет се откри, че не може да се възвърне естествената работа и реда в залата, заради което приключвам съвещанието. Следващото съвещание – както си е по устав – на следващия ден в 9 часа ", съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

 14 декември 2023, 12:57

ПП-ДБ: Паметникът ще бъде демонтиран. Опозицията блокира най-важните заплащания тъкмо преди Коледа

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР