Парламентът не трябва да вдига бялото знаме. Трябва да приеме

...
Парламентът не трябва да вдига бялото знаме. Трябва да приеме
Коментари Харесай

Президентът: Христо Иванов беше колеблив и не му дадох третия мандат

Парламентът не би трябвало да подвига бялото знаме. Трябва да одобри своята отговорност и да одобри тези два закона. Това съобщи президентът Румен Радев пред Дарик радио.

" От в този момент мога да кажа, че името на идващия длъжностен министър председател е Гълъб Донев ", сподели още президентът.

" Няма да отхвърлям, че абсурдът с Nexo имаше и продължава да има капацитет да се намеси интензивно в българския политически живот, в това отношение да направи невъзможна една такава коалиция и ръководство.

Когато се взема решение за връчване на мандат, се проучват всички вероятни обстановки, проучват се аргументите, които биха могли да доведат до взривяване на една коалиция в нейния зародиш ", добави той.

Повод за коментара му е неуспехът на Българска социалистическа партия за осъществяване на третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. 

" Преди да стигнем до третия мандат, има първи два мандата, където са огромните политически сили. И когато те не съумеят или не желаят да сформират държавно управление, тогава, в тази ситуация когато не желаят, третият мандат е жертван ", счита Радев.

Президентът напомни, че е връчил третия мандат за сформиране на държавно управление на " Българска социалистическа партия за България ".

" Тук имаше огромни безредици в обществото, за какво не " Демократична България " (ДБ). Разбира се, че " Демократична България " има своите шансове, най-малко имаше и по този начин беше видимо. Но Вие знаете, че в последните години господин Христо Иванов говореше непрестанно, че ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да бъдат сложени в карантина за дълги години, вдигаше се лозунгът " в никакъв случай ГЕРБ ".

Когато ГЕРБ направиха и изпревариха с интензивност предлагането към " Демократична България " да се сформира в държавно управление, в тази ситуация управлението на " Демократична България " по-скоро резервира безмълвие, не сподели " не ". Това беше смяната ", съобщи Радев.

Имаше несигурност, само че за първи път то не сподели " не ". Това неказване на " не " породи основателни терзания, че може би огромна част от електората на " Демократична България " ще отлети при едни избори, в случай че не успее това държавно управление да се сформира. И ние виждаме, че незабавно по-късно господин Христо Иванов сложи изискване – ще има държавно управление, в случай че се договорят, в случай че се схванат ГЕРБ и " Продължаваме Промяната " (ПП) ", съобщи Румен Радев.

Президентът добави, че когато е приел върнатия мандат от " Продължаваме Промяната ", той е разискал този въпрос с представителите на партията. " Стана ясно, че няма късмет за държавно управление ", сподели Радев.

Държавният глава сподели, че е имал пет варианти, от които да избира при връчването на третия мандат. " Аз съм търсил решение и най-голямата опция. " Български напредък " (БВ) демонстрираха, че са подготвени на всичко, подготвени са на колаборация с всеки, само че това е партията с минимален брой депутати, която към момента търси своята политическа физиономия.

Шанс би имала всяка една от другите партии, само че аз съм търсил партията, която има най-големият късмет ", добави Радев.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР