Парламентът не събра мнозинство в подкрепа на проекто-кабинета на ГЕРБ-СДС

...
Парламентът не събра мнозинство в подкрепа на проекто-кабинета на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Провал на Борисов с първия мандат

Парламентът не събра болшинство в поддръжка на проекто-кабинета на ГЕРБ-СДС с Росен Желязков за министър председател. В гласуването се включиха 238 депутати. " За " гласоподаваха 68 народни представители от ГЕРБ-СДС и 30 от Движение за права и свободи. 138 гласоподаваха " срещу " - ПП-ДБ, " Възраждане ", Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, " Величие " и двамата самостоятелни.
14 от Движение за права и свободи се опълчиха на Делян Пеевски и гласоподаваха " срещу ". Двама бяха " въздържал се " - 1 от Движение за права и свободи и 1 от ПП-ДБ.
С гласуването се постави завършек на процедурата по първия мандат и следва връчването на мандат на идната по бройка парламентарна група.
" България се нуждае от експертен кабинет на националното избавление ", уточни ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов.
" Вие не осъзнавате, че създадохте големи пропасти в обществото и има браншове, които се трансфораха в пустиня “, обърна се той към депутатите от ГЕРБ. Според него обществото се нуждае от сплотяваща цел, " която да ни даде дух и достолепие, тъй че нацията ни да има общи желания ".
Изпълняващият функционалностите ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров предизвести, че пред 50-ото Народно събрание
кардинален въпрос. И той е: парламентаризмът има ли капацитет да работи за реализиране на политическа непоклатимост или още веднъж ще бъде партийно зависещ и използван.
" Реалността е доста надалеч от учебниците на народна власт - единствено 1/3 от имащи правото на глас българи са взели участие в разпределението на мандатите...И през днешния ден, в контраст на демократичните правила, болшинството българи отново е в съпротива, съпротива на политиката, такава каквато е ", съобщи Атанас Зафиров от трибуната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР