Патриарх Даниил ми подаде ръка, той показа, че не е

...
Патриарх Даниил ми подаде ръка, той показа, че не е
Коментари Харесай

Архимандрит Никанор: Патриарх Даниил ми подаде ръка

Патриарх Даниил ми подаде ръка, той сподели, че не е за разделянето, а за обединяването. Това съобщи архимандрит Никанор, който изиска да напусне Българската православна черква откакто бе определен новия патриарх.  

Той сподели, че е считал, че Даниил е „ най-крайният от едната страна " и че неговата фигура ще вещае разделяне и ескалация. Точно заради тази причина е подал своето заявление за овакантяване.

„ Но индивидът ми подаде ръка, той сподели, че не е за разделянето, а за обединяването ", сподели Никанор. „ Действията му оправдаха упованията ми ", разясни още духовникът.

Той посочи, че стъпките на Даниил може би ще дадат основата на единството.

„ Нека не упрекваме другите, международната интрига. Проблемът на българите е, че не можем да излезем от спиралата на политическата рецесия, тъй като не гласуваме съгласно моралните критерии, а съгласно користолюбие, ползи, агитация. Не гласуваме за почтени хора. Когато забележим един политик в неистина, би трябвало да му обърнем тил. А когато продължаваме да го поддържаме, по какъв начин желаеме да имаме прогрес и положителни политици. Ако не поставите общочовешките добродетели като критерии пред политиците, в никакъв случай няма да имате положително ръководство. България може да излезе от рецесията. Не гласувайте за човек, който ви е излъгал ", съобщи архимандрит Никанор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР