Парламентът не събра кворум за започване на заседанието след два

...
Парламентът не събра кворум за започване на заседанието след два
Коментари Харесай

НС не събра кворум, отлагат гласуването на вота на недоверие

Парламентът не събра кворум за започване на съвещанието след два несполучливи опита.

Затова гласуването на вота на съмнение към кабинета " Денков " бе отсрочено за другата седмица. 

При втория опит за събиране на кворум се записаха 79 народни представители, с един повече от първия опит, при нужни 121.

Поради липса на кворум през днешния ден не може да се открие съвещанието, продължаваме в сряда в 9:00 часа, разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

От ГЕРБ-СДС и „ Възраждане “ се записва по един народен представител, от " Продължаваме промяната-Демократична България " – 55, от „ Българска социалистическа партия за България “ – 21, както и един самостоятелен депутат.

Движение за права и свободи и „ ИТН “ не участваха и във втората регистрация.   

Така след два несполучливи опита за започване на работа, съвещанието на Народното събрание се провали поради липса на кворум. Очакваше се през днешния ден депутатите да прегласуват проекторешението за избор на съмнение към кабинета „ Денков “ " поради неспособността на държавното управление да подсигурява националната сигурност и защитата на страната “.

Вчера още веднъж липса на кворум попречва Народното събрание да вземе дефинитивно решение по импортирания от опозицията избор на съмнение към Министерския съвет с министър председател Николай Денков.     

Първият опит за започване на съвещанието събра едва 78 народни представители при нужни 121.

" Няма кворум, след 10 минути нова регистрация ", разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Въпреки че бяха в залата, от ГЕРБ-СДС се записаха двама депутати, а Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и „ ИТН “ не се записаха.

От „ Продължаваме промяната-Демократична България “ се записаха 55 депутати, от Българска социалистическа партия – 20, и един самостоятелен.

Програмата на Народното събрание за през днешния ден предвиждаше блицконтрол и постоянен парламентарен надзор. В тази връзка министър председателят Николай Денков беше в пленарната зала за началото на съвещанието.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР