Парламентът намали на първо четене ставката на ДДС за рестораньорски

...
Парламентът намали на първо четене ставката на ДДС за рестораньорски
Коментари Харесай

Парламентът намали ставката на ДДС за ресторанти и книги на 9%

Парламентът понижи на първо четене ставката на Данък добавена стойност за рестораньорски услуги и книги от 20 на 9%.

Депутатите утвърдиха единствено законопроекта на ГЕРБ и " Обединени патриоти " за промени в Закона за налог добавена стойност /ДДС/ със 107 гласа " за ", 1 " срещу " и 68 въздържали се. Останалите пет законопроекта бяха отхвърлени.

Законопроектът на ръководещите планува пониженият налог за заведения за хранене и книги да влезе в действие от 1 юли и да работи до края на 2021 година В заключителните разпореждания е написано обезпечаването на ваучери за отмора на стойност 210 лева на хората на първа линия в битката с Covid-19 - лекари и медицински експерти, чиновници от районните здравни инспекции, незабавните центрове, Министерство на вътрешните работи, Министерство на защитата, Агенцията за обществено подкрепяне и Националното тол ръководство.

Ваучерите за настаняване ще могат да се употребяват еднократно за възнаграждение на отмора с дълготрайност не по-малко от седем дни в обекти на сдружения, в които едноличен притежател на капитала е Национален осигурителен институт, в лечебни заведения за рехабилитация и балнеолечебни центрове, благосъстоятелност на страната, и в почивните бази на министерствата и ведомствата по лист, признат от Министерски съвет.

От НФСБ желаеха ваучерите да могат да се възползват освен в държавните туристически бази, само че и във всички хотели. Законопроектът им обаче беше отритнат с 19 гласа " за ", 2 " срещу " и 160 въздържали се.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР