Парламентът на Унгария няма да ратифицира членството на Швеция в

...
Парламентът на Унгария няма да ратифицира членството на Швеция в
Коментари Харесай

Унгария отлага ратификацията на присъединяването на Швеция към НАТО

Парламентът на Унгария няма да ратифицира участието на Швеция в НАТО преди лятната почивка на депутатите, защото не е присъединил гласуването в дневния ред на сесията идната седмица, заяви унгарският портал index.hu.

Депутатът от опозицията Агнес Вадай заяви във Фейсбук, че Орбан няма да включи гласуването за присъединението на Швеция към НАТО в дневния ред за идната седмица.

Унгарският парламент отсрочва решението в продължение на една година. Причините не са известни. Знае се единствено, че няколко членове на парламентарната група на ръководещата партия „ Фидеш “ са обезпокоени от присъединението на скандинавската страна, защото шведските политици подлагат на критика политиката на държавното управление на Орбан.

Присъединяването на Швеция към НАТО към този момент изисква единствено единодушието на Турция и Унгария, които досега го блокират. Поредното отсрочване съвсем подсигурява, че Швеция няма да се причисли към Алианса преди или по време на срещата на върха на НАТО през юли.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи, че на 6 юли ще се организира среща на високо ниво сред Турция, Швеция и Финландия за деблокиране на процеса по тяхното присъединение. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР