Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е добавил Израел към

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е добавил Израел към
Коментари Харесай

Гутериш включил Израел в глобалния „списък на срама“

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш е добавил Израел към световния „ лист на срама “ на причинителите на правонарушения против деца по време на спор, съобщипостоянният представител на Организация на обединените нации в Световната организация Гилад Ердан.

Дипломатът съобщи, че е бил публично известен през днешния ден за решението, разказано от него като „ срамно “, и че е останал „ учуден и погнусен “.

„ Това е аморално решение, което оказва помощ на тероризма и награждава „ Хамас “. Единственият, който е подложен в черен лист, е генералният секретар. Срам! “, съобщи Гилад Ердан.

Глобалният лист е включен в отчет за децата и въоръжените спорове, който се чака да бъде показан на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 14 юни.

От самото начало на спора чиновници на Организация на обединените нации насочат остри рецензии към Израел, само че пренебрегват въпроса, че в действителност „ Хамас “ употребява като жив щит цивилни, в това число деца, и по този начин ги трансформира в косвени жертви. Бяха открити оръжия на терористите в лечебни заведения и учебни заведения.

Беше изнесена информация, че чиновници на Организация на обединените нации са били съучастници на „ Хамас “ в бруталната офанзива против цивилни в Израел на 7 октомври – някои бяха отстранени. Има и данни, че учебно заведение на Организация на обединените нации е употребявано като база на „ Хамас “, към този момент обаче няма информация международната организация да е подхванала следствие по случая.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР