Парламентът на Турция одобри тази нощ закон, според който лицензирани

...
Парламентът на Турция одобри тази нощ закон, според който лицензирани
Коментари Харесай

Със закон Турция позволява на лицензирани сунитски имами да регистрират бракове


Парламентът на Турция утвърди тази нощ закон, съгласно който лицензирани от страната сунитски духовници получават правото да записват бракове, заяви тв канал Си Ен Ен Тюрк, представен от ДПА.

Вносителите от Партията на справедливостта и развиването на президента Реджеп Тайип Ердоган и поддръжниците на законопроекта настояват, че смяната откликва на културните потребности на турците и ще предотвратява съжителствата без брак.

Светски насочената Народнорепубликанска партия, която е главната опозиционна мощ, изрази остро безпокойствие по отношение на разделянето сред религията и страната.

Парламентарно показаната прокюрдска Демократична партия на народите също се разгласи срещу закона, като неин народен представител съобщи, че смяната подкопава правата на дамите, в частност правото на бракоразвод.

Някои критици споделят, че новата мярка лишава от равни благоприятни условия тези, които не изповядват сунитския вид на исляма.

По закон Турция е световна страна, само че през последните години в страната се ускоряват ислямско-консервативните трендове, означи ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР