Парламентът на свали президента Мартин Вискара заради обвинения в корупция,

...
Парламентът на свали президента Мартин Вискара заради обвинения в корупция,
Коментари Харесай

Парламентът на Перу свали президента Мартин Вискара

Парламентът на смъкна президента Мартин Вискара поради обвинявания в корупция , оповестява ТАСС. " Днес (10.11.20 г.) ще се състои церемонията по встъпването в служба на новия президент на републиката ", съобщи ръководителят на Народното събрание Мануел Мерино де Лама, който ще управлява изпълнителната власт на Перу, след срещата. Това решение беше подкрепено от 105 от общо 130 депутати, до момента в който за оповестяване на импийчмънта на президента е належащо единодушието на 87 парламентаристи. 19 членове на Конгреса се опълчиха и четирима се въздържаха.
По-рано през септември Народното събрание отхвърли да освободи президента, след следващия развой за импийчмънт по съмнение за корист с власт и въздействие. Политикът беше упрекнат в корупция по време на мандата си като губернатор на департамент Мокегуа (2011 година - 2014 г.). По-специално, той е упрекнат в приемане на рушвет в размер на 2,3 милиона нови перуански соли (над 630 000 долара) при подписване на контракти за създаване на локална болница и друго инфраструктурно оборудване. Вискара изрично отхвърля обвиняванията въз основа на показанията на предприемачите, сътрудничещи на следствието.
 Върховният съд в Перу утвърди процедурата за импийчмънт на президента Върховният съд в Перу утвърди процедурата за импийчмънт на президента
Върховният съд на Перу отхвърли предлагането на държавното управление за блокиране на процедурата по импийчмънт на президента Мартин Вискара,...
Вискара, който извършва длъжността първи вицепрезидент от 2016 година, пое поста държавен глава след оставката на някогашния президент Педро Кучински, който също бе импичмент през март 2018 година Той съобщи, че не има намерение да апелира решението на конгресмените в съда. „ Не желая призванието ми към държавна работа по никакъв метод да се пояснява като единственото предпочитание за опазване на властта “, акцентира перуанският водач. Според него, това решение е подбудено от политически ползи .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР