Парламентът на Република Северна Македония прие оставката на премиера Зоран

...
Парламентът на Република Северна Македония прие оставката на премиера Зоран
Коментари Харесай

В очакване на ново правителство от Социалдемократическия съюз на Македония

Парламентът на Република Северна Македония одобри оставката на премиера Зоран Заев. Оставката на министър-председателя съставлява и оставка на цялото държавно управление.

Заев изпрати оставката си през вчерашния ден на ръководителя на Народното събрание Талат Джафери. Заев уточни, че приема това решение като разумна стъпк поради изхода от локалните избори. А това за някогашният министър председател е израз на поета отговорност от изборните резултати.
Заев, Вучич и Рама подписват шест съглашения по самодейността " Отворени Балкани "
Министър-председателят на РСМ Зоран Заев ще посети през днешния ден и на следващия ден Тирана, дружно със сръбския президент Александър Вучич и албанския преми...
Прочети повече
С потвърждаването на оставката стартират да текат конституционните периоди за избор на ново държавно управление. 

Очаква се парламентарното болшинство да номинира новия водач на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и сегашен заместник-министър на финансите Димитър Ковачевски. След като получи мандата, през първата половина на идващия месец Ковачевски би трябвало да внесе в Народното събрание програмата и предлагането за състава на новия държавен кабинет, с цел да бъде определено държавното управление му.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР