Парламентът на Република Северна Македония избра техническо правителство начело с

...
Парламентът на Република Северна Македония избра техническо правителство начело с
Коментари Харесай

Журналист: В РСМ се дават обещания, че никога няма да впишем българите в Конституцията

Парламентът на Република Северна Македония избра техническо държавно управление отпред с досегашния ръководител на Народното събрание Талат Джафери. Само преди дни досегашният министър председател Димитър Ковачевски внесе оставката на своето държавното управление. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1219
" Няма стресови обстановки, които да не сме ги виждали. Вече трети-четвърти път се избира техническо държавно управление. Това е нормална процедура в Македония, за която множеството хора приказват, че е елементарна нелепост - би трябвало да си остане остарялото държавно управление и да продължи до избори. Това държавно управление е краткотрайно и то ще трае 100 дни - до 8 май, когато са планувани изборите в Македония. Новото държавно управление задържа съвсем всички фрагменти от остарялото държавно управление. Нов е министърът на вътрешните работи, нов е и министърът за труд и обществени грижи ", коментира журналистът Владимир Перев, който се включи онлайн от Скопие в ефира на  " България заран ".

Той уточни, че ВМРО-ДПМНЕ води с две към едно против Социалдемократическия съюз, само че това не значи сигурно, че тази партия ще образува новото държавно управление.

" Албанските гласове вземат решение за обстановката в страната и пътя, по който ще върви Македония. Досега се слушаха единствено антиевропейски гласове ", посочи Перев за Bulgaria ON AIR.

По думите му се чуват и " шовинистични тонове " във връзка с България.

" Дават се обещания от вида, че в никакъв случай няма да впишем българите в Конституцията. В Македония една част от политиците не желаят да схванат, че пътят на Македония минава през София. Онези, които приказват за национализъм и народна власт, основната имитация им е, че вписването на българите в Конституцията ще наруши етническата естетика. Очаква се София да бъде притисната и да отстъпи ", сподели Перев. 

Той е на мнение, че Македония има " неразположение към албанците и българите ", а е общителна единствено към сърбите.

" Това е Стокхолмският синдром на един народ, който желае да е другар с поробителите ", съобщи журналистът. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР