Парламентът на Португалия прие закон, забраняващ на работодателите да се

...
Парламентът на Португалия прие закон, забраняващ на работодателите да се
Коментари Харесай

В европейска страна: Забраниха на работодателите да притесня...

Парламентът на Португалия одобри закон, забраняващ на работодателите да се обаждат или изпращат SMS на чиновниците си отвън работно време, оповестява медията Euronews, представена от " Фокус ".

Според новите правила работодателят може да бъде санкциониран за нарушение на закона. Освен това шефовете към този момент няма да могат да следят чиновниците си, които работят отдалечено. Португалските депутати обаче отхвърлиха предлагането за легитимиране на така наречен „ право на спиране “, което дава опция за деактивиране на работните чатове и устройства отвън работното време.

Компаниите също ще би трябвало да оказват помощ за покриване на разноските, направени от чиновниците вследствие на прекосяването им към отдалечена работа. Това ще важи за сметките за ток или интернет.

Отбелязва се, че признатите промени в трудовото законодателство на страната няма да се ползват за компании, в които работят по-малко от 10 души.

Така Португалия стана първата европейска страна, която промени разпоредбите за отдалечена работа вследствие на пандемията от COVID-19, акцентира медията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР