Парламентът на Пакистан подкрепи Шехбаз Шариф за министър-председател за втори

...
Парламентът на Пакистан подкрепи Шехбаз Шариф за министър-председател за втори
Коментари Харесай

Пакистанският парламент подкрепи Шехбаз Шариф за министър-председател

Парламентът на Пакистан поддържа Шехбаз Шариф за министър-председател за повторно, до момента в който династическите политически партии в страната сплотяват сили, с цел да образуват ново държавно управление на фона на гневни митинги от поддръжници на някогашния министър председател Имран Хан.

При избор на доверие в неделя, коалиция, водена от Пакистанската мюсюлманска лига на Шариф-Наваз, си обезпечи 201 гласа в 336-местния парламент. Омар Аюб Хан обезпечи 92 гласа за опозиционния сунитски Съвет на Иттехад (SIC), партия на малцинството, подкрепяна от лоялните на Хан.

Говорейки в Народното събрание след вота, Шариф даде обещание „ ново пътешестване за покачване на Пакистан. Ще изградим мощна стопанска система за бъдещето на страната ни ”. Забележките му бяха неведнъж прекъсвани от членове на опозицията, които крещяха „ гласовете ни бяха откраднати, мандатът ни беше откраднат “.

Шариф беше министър-председател до разпускането на Народното събрание през август в навечерието на изборите през февруари.

Партията на Хан, Pakistan Tehreek e...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР