Парламентът на Косово гласува споразумение за обединение на митниците с

...
Парламентът на Косово гласува споразумение за обединение на митниците с
Коментари Харесай

Косово ще има общи митници с Албания

Парламентът на Косово гласоподава съглашение за обединяване на митниците с Албания, заяви интернет порталът European Western Balkans, представен от Българска телеграфна агенция.
За съглашението гласоподаваха 67 депутати, един бе срещу и един се въдържа.
Митническото обединяване сред Прищина и Тирана е ясна изява на по този начин наречената "великоалбанска политика ", оцени нощес Сръбската листа - най-голямата партия на сърбите в Косово. Тя добави, че това удостоверява нуждата от най-спешна среща на представители на Сръбската листа с президента на Сърбия Александър Вучич.
Сръбската листа декларира, че това митническо обединиение е изцяло недопустимо за тях и прави оценка, че то е артикул на политическо принуждение в Народното събрание в Прищина. Висар Имери, народен представител от Социалдемократическата партия, предложил проекторезолюцията, обаче сподели, че общата митническа активност ще подкрепи бизнеса и от двете страни на границите и ще укрепи търговията сред тях.
Към момента Косово и Албания работят по разкриване на някои общи дипломатически представителства по света и координират тясно просветителната си политика. Албанският министър председател Еди Рама обаче беше подложен на критика от Съединените щати през февруари, когато подмятна концепцията за "общ президент " в Тирана и Прищина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР