Парламентът на испанската автономна област Каталуния одобри закон, чрез който

...
Парламентът на испанската автономна област Каталуния одобри закон, чрез който
Коментари Харесай

Парламентът на Каталуния одобри закон, който да й донесе независимост


Парламентът на испанската самостоятелна област Каталуния утвърди закон, посредством който се надява да получи самостоятелност.

Инициативата беше подкрепена от сепаратистката коалиция " Заедно " за " и партията " Кандидати за национално единение ", които имат болшинство в районния парламент. Очаква се законът да влезе в действие автоматизирано, в случай че на референдум победят последователите на независимостта, и ще има статут на " главен закон " на Каталуния.

В сряда, след 16-часово съвещание на Каталонската камара бе утвърден закон за референдум и за самоопределяне. Той планува, при победа на последователите на концепцията за бракоразвод с Испания би означавало неотложно оповестяване на самостоятелност от страна на Народното събрание на Каталуния. В случай на неуспех ще се проведат нови районни избори в самостоятелната област. Членовете на държавното управление на автономията към този момент подписаха декрет за осъществяване на плебисцит на 1 октомври, съобщи БГНЕС.
Испанските управляващи към този момент обявиха, че няма да разрешат провеждането на референдум, който визира единството и целостта на кралството. В тази връзка Мадрид се обърна към Конституционния съд с искане да признае за юридически невалидни дейностите на сепаратистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР