Парламентът на Донецката народна република (ДНР) отмени в петък мораториума

...
Парламентът на Донецката народна република (ДНР) отмени в петък мораториума
Коментари Харесай

ДНР вдига мораториума върху изпълнението на смъртните присъди

Парламентът на Донецката национална република (ДНР) анулира в петък мораториума върху осъществяването на смъртни присъди. Това оповестиха от пресслужбата на Народния съвет на републиката.

„ Народният съвет на Донецката национална република анулира мораториума върху осъществяването на смъртните присъди “, се споделя в изказване на парламентарния канал Telegram. Тази правна норма ще влезе в действие след публикуването на закона на ДНР „ За изменение на член 202 от Наказателния кодекс на Донецката национална република “, който беше признат на 8 юли в границите на постоянното пленарно съвещание на есенната сесия на Народната република Донецк. Народен съвет на ДНР от 2-ро привикване.

Както Елена Шишкина, ръководител на Комисията по наказателно и административно законодателство, сподели в речта си пред Народното събрание в петък, „ проектозаконът предлага да се обезсили част 9 от член 202 от Наказателно-изпълнителния кодекс “. Този параграф гласи, че наредбите на кодекса за осъществяване на смъртното наказване влизат в действие на 1 януари 2025 година

„ По този метод наредбите на Наказателния кодекс по отношение на осъществяването на смъртното наказване ще влязат в действие от датата на формалното издание на този закон “, означи Шишкина. Според пресслужбата на Народното събрание законът за изменение на член 202 от Наказателния кодекс на ДНР е признат от депутатите на две четения като цяло и ще влезе в действие от деня, в който бъде оповестен на формалния уебсайт на Народния съвет..

Аргументирайки нуждата от унищожаване на мораториума върху осъществяването на смъртните присъди, Шишкина означи, че „ опцията за практическо използване на изключителна мярка за наказване - смъртното наказване - ще служи като възпиращ фактор за осъществяването на изключително тежки закононарушения “. Проектозаконът, както означи тя, е препоръчан " предвид на нуждата от отбрана на суверенитета, териториалната целокупност и ползите на Донецката национална република в актуалната военно-политическа конюнктура ".

На 9 юни съдът на ДНР осъди на гибел английските жители Шон Пинър и Ейдън Аслин, както и мароканеца Брахим Саадун по обвинявания в присъединяване във военните дейности като част от украинските въоръжени формирования като наемници. Взети са в плен в Донбас. Освен това на 1 юли управляващите на ДНР повдигнаха обвинявания на още двама наемници от Обединеното кралство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР