Парламентът избра Диана Ковачева за национален омбудсман. Васил Антонов от

...
Парламентът избра Диана Ковачева за национален омбудсман. Васил Антонов от
Коментари Харесай

Диана Ковачева бе избрана за омбудсман

Парламентът избра Диана Ковачева за народен омбудсман.

Васил Антонов от Българска социалистическа партия заявява, че левите ще поддържат кандидатурата й. Социалистите щели да държат на експертността и надпартийността в работата й. Червените желаят съкратени периоди при придвижване на документите. Ще разчитаме на вас при битката с монополите, сподели още Антонов. От Българска социалистическа партия се надяват на консенсус сред партии при избора на заместник-омбудсман. Това бе и единственото изявление по избора на публичен бранител.

Ковачева получи поддръжката на 173 депутати , а трима гласоподаваха въздържал се. Благодаря ви за поддръжката и доверието, което ми гласувахте, съобщи сама Диана Ковечева. Такова доверие задължава, показа тя. Д оверие, опит, съпричастност, упоритост и кураж да осъзнаваш обективни дела, съгласно нея, са качествата, които би трябвало да има публичният бранител.

Истината, както и справедливостта постоянно намират своя път , уверена е Ковачева. Вратата й постоянно щяла да е отворена за хората, чиито права са нарушени, а желанието й е да потвърждава всеки ден, че е добър омбудсман.

Припомняме, Диана Ковачева изпълняваше длъжността народен омбудсман откакто предходния - Мая Манолова, подаде оставка, с цел да се включи в конкуренцията за кметския стол в столицата.

Диана Ковачева бе министър на правораздаването в първия кабинет на Бойко Борисов. Член на Ордена на Британската империя от 2014 година поради приноса ѝ в битката против корупцията, за работата ѝ за основаване на по-прозрачна и самостоятелна правосъдна система и устрема ѝ да подсигурява върховенството на закона.

Редовен учител е към катедра " Международно право и право на Европейския съюз " при Юридическия факултет на УНСС. Диана Ковачева е доцент по интернационално право и интернационалните връзки. Автор е на редица публикации и на монографиите: " Противодействие на корупцията. Международноправни аспекти " (2016), " Международният углавен съд: основаване и пълномощия " (2018), " Индивидът в интернационалното право. Правосубектността на физическите лица в подтекста на интернационалното филантропично право и интернационалното филантропично право и интернационалното право за отбрана на правата на индивида " (2018), " Националните институции за отбрана на правата на индивида: международноправни стандарти и провокации " (2019).

През 2002 година става изпълнителен шеф на българския клон на интернационалната неправителствена организация " Прозрачност без граници " . Владее британски, френски и съветски език.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР