Парламентът гласува председател на антикорупционната комисия - новата структура от

...
Парламентът гласува председател на антикорупционната комисия - новата структура от
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП в спор за избрания нов шеф на антикорупционната комисия

Парламентът гласоподава ръководител на антикорупционната комисия - новата конструкция от основно значение, която ще бори корупцията по високите етажи на властта. Ще я управлява Пламен Георгиев, до момента той беше отпред на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество. Единственият му съперник беше кандидатура на Българска социалистическа партия - Николай Николов, който водеше Комисията за попречване на спор на ползи. В студиото на " Още от деня " тематиката разясниха Данаил Кирилов от ГЕРБ и Крум Зарков от същата комисия, заместник- ръководител на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ".


Данаил Кирилов - ГЕРБ: Смятам, че по никакъв метод изборът не беше съдбоносен. Той беше конкурентен. Видя се, че парламентарните групи ангажирахме едни от най-хубавите специалисти - експерти в тази област и се състоя същинско съревнование. Изборът в пленарната зала би следвало да го съобразим и с чуването на претендентите в отрасловата парламентарна комисия по спор на ползи и парламентарна нравственос, което чуване мина в радикално друг дух от днешния спор в пленарната зала. Конструктивен, с доста съществено подбрани въпроси към претендентите. Бяха сложени всички въпроси, получени от гражданското общество.

Крум Зарков - Българска социалистическа партия за България ": Една от огромните точки на спор беше точно дали Народното събрание е удачното място да излъчи новия ръководител. Ние тогава твърдяхме, че не е. По две аргументи, които се потвърдиха. Парламентът е политически орган и всичко, което влезе в него е политика, която е разграничена на две фракции - ръководещи и съпротива. И какво значение имаха отговорите на претендентите, какво значение имаха техните концепции, какво значение имаха техните автобиографии, откакто гласуването беше такова, каквото знаехме, че ще бъде преди една година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР