Парламентът гласува оставката на Волен Сидеров като депутат. Лидерът на

...
Парламентът гласува оставката на Волен Сидеров като депутат. Лидерът на
Коментари Харесай

Парламентът освободи Волен Сидеров и Лиляна Павлова

Парламентът гласоподава оставката на Волен Сидеров като народен представител. Лидерът на " Атака " става общински консултант в София. Депутатите прекратиха и пълномощията на Лиляна Павлова от ГЕРБ, която става вицепрезидент на Европейската капиталова банка.

43 минути. Толкова продължи днешното пленарно съвещание. То ще е и единственото сред двата тура на изборите. Депутатите утвърдиха оставката на Волен Сидеров, който беше претендент за кмет на София и преди вота реши да напусне Народното събрание.

Със 149 гласа за, 9 срещу и 8 въздържали се, Сидеров към този момент не е народен представител. А той самият изрази неодобрение, че ръководещият съвещанието Емил Христов не му е дал думата.
Волен Сидеров, ръководител на " Атака ": Вдигнахме ръка, само че се направи, че не ни вижда, след което не ми даде думата. Аз напущам по причина на чест и достолепие. Дадох думата си и желаех това да прозвучи от трибуната на българския парламент. Да, евентуално ще се възползвам от това да вляза в СОС, там има доста далавери за откриване и аз ви давам обещание забавни сюжети.Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Волен Сидеров видяхме ние и ръководителят, че изиска думата, когато течеше процедура по гласоподаване. Той прекомерно късно реагира и нямаше по какъв начин да бъде прекратена процедурата по гласоподаване. Аз сервирам извиненията си към господин Сидеров, само че най-вероятно се получи неразбирателство.
Сидеров не отговори дали " Атака " ще продължава да поддържа ръководството. ГЕРБ дадоха поръчка, че разчитат на това.

Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Разчитам на виновното държание от страна на нашите съдружни сътрудници и считам, че съглашението е в действие и ние ще продължим в границите на този парламент ръководещо парламентарно болшинство.
В декларация, от ляво упрекнаха ръководещите в пазаруване на гласове и потребление на властта за всяване на боязън.

Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": 400 хиляди невалидни бюлетини, 15% невалидни бюлетини. Още на първия ден след изборите още веднъж ще сложим въпроса за машинното гласоподаване. Премахнахте го, с цел да фалшифицирате.
Според ГЕРБ, Българска социалистическа партия употребяват трибуната за предизборна пропаганда и приканиха, в случай че имат доказателства за нарушавания, да алармират способените институции. И припомниха, че след вота желаят ново разискване на Изборния кодекс.

Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Ще търсим решения, които ще създадат процедурата оптимално транспарантна. Не считам, че внушенията, че по една или друга причина някой не е спечелил задоволително гласове на тези избори са потребни преди балотажи.
И от Българска социалистическа партия, и от ГЕРБ приканиха хората да гласоподават на втория тур, с цел да се ограничи тежестта на купения и корпоративния избор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР