Парламентът даде "зелена светлина" за закупуване на нова бойна техника.

...
Парламентът даде "зелена светлина" за закупуване на нова бойна техника.
Коментари Харесай

Парламентът одобри закупуването на нова бойна техника за 3.26 млрд. лв.

Парламентът даде "зелена светлина " за закупуване на нова бойна техника. Двата предпочитани плана за модернизацията на армията, препоръчани с решение на Министерския съвет, поддържаха 151 депутати, срещу бяха 7, въздържа се един депутат, заяви "Дарик ".

Единият план е за закупуване на съществена бойна техника. Правителството планува това да стане на два стадия, като през първия би трябвало да бъдат добити 150 бронирани машини за три батальонни пехотни групи, а през втория - на системи и в допълнение съоръжение, както и за образование на състава. Времевият период за реализация е 12 години, прогнозната цена е към 1,464 млрд лв..

Другият - за нов вид военен аероплан, планува придобиването на 16 нови бойни самолета на два стадия. Заложено е през първия стадий да бъдат закупени не по-малко от осем самолета, за към 1,8 млрд лв.. Сумата е и за наземно обслужване, образование на състава, тригодишна първична интегрирана логистична поддръжка.

Корнелия Нинова аргументира поддръжката на Българска социалистическа партия, тъй като плановете извършват двете им условия. Първо, парите за рационализация да не надвишават 2% от Брутният вътрешен продукт, каквито са предложенията на военния министър Красимир Каракачанов. Второ, да бъдат ангажирани компаниите от българската отбранителна промишленост по линия на офсетното съдействие - това също било заложено в плановете.

Когато Българска социалистическа партия е в ръководство, не се отнася с задоволително схващане към развиването на бойните качества на армията, когато е в съпротива - е срещу, стреми се да попречва планове, напомни Емил Христов от ГЕРБ, само че благодари за променената позиция на левицата. Защото плановете, акцентира той, не са нито на ГЕРБ, нито на Обединени патриоти, а на Българската войска.

След професионалните причини при започване на дебатите, полемиката в пленарната зала мина в политически обвинявания, персонални пояснения, заявления от името на групи, най-много за основаване на корупционни условия на разнообразни стадии от създаването на планове за модернизацията на армията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР