Парламентът да приема законодателна стратегия за срок от 5-6 месеца

...
Парламентът да приема законодателна стратегия за срок от 5-6 месеца
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Да приемаме законодателна програма за 5-6 месеца е правен и конституционен нихилизъм!

Парламентът да приема законодателна тактика за период от 5-6 месеца е юридически нихилизъм, парламентарен нихилизъм. Никъде в правилника за организацията и интензивността на Народното събрание няма такава процедура. Това заяви зам.-председателят на Движение за права и свободи и на Парламентарната група на Движението Йордан Цонев по време на дебатите за седмичната тактика на Народното събрание.

Законодателната тактика бе импортирана от Българска социалистическа партия в опитите на социалистите да основат парламентарно мнозинство за избор на кабинет. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи във вторник, че ако програмата бъде одобрена, в петък ще предложи Асен Василев за министър ръководител и ще се опита да осъществя третия мандат за държавно ръководство.

Абсолютно недопустимо е Народно заседание да приема такава тактика, споделих го и на Председателски съвет, сътрудниците от доста парламентарни групи се съгласиха с това, заяви Цонев, настоявайки точката да отпадне от програмата на Народно заседание.

Със 119 гласа депутатите го поддържаха и отхвърлиха разглеждането на програмата. Процедурите по приемане на дневния ред са таман и ясно написани в правилника на Народно заседание - по какъв метод се приема, за какъв период от време, оптималния период е 2 седмици, обясни националният представител от Движение за права и свободи.

Да не приказваме, че условия за съставяне на държавно ръководство, не се утвърждават с решения на Народното събрание. Ако някой желае да осъществя ползотворно мандат, който му е връчен, би трябвало да откри способ да си образува управническа коалиция. Не с решение на пленарна зала, решителен бе Цонев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР