Парламентът да прекрати пълномощията на трима народни представители, които са

...
Парламентът да прекрати пълномощията на трима народни представители, които са
Коментари Харесай

Парламентът ще прекрати пълномощията на трима депутати, вече са кметове

Парламентът да приключи пълномощията на трима народни представители, които са определени за кметове на извършените локални избори, планува проектопрограмата на Народното събрание (НС) за тази седмица, оповестена на уеб страницата на институцията. Това са Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС, Петър Куленски от " Продължаваме промяната-Демократична България " и Калин Калапанков от " Българска социалистическа партия за България ", които са подали оставки.

Евгения Алексиева беше определена за кмет на регион " Панчарево " в София. Петър Куленски е новият кмет на Пазарджик, а Калин Калапанков - на Брезово.

Днес е първата сряда от месеца и според правилника на Народното събрание парламентарните групи оферират на ротационен принцип точки в дневния ред, които се преглеждат всъщност. От " Българска социалистическа партия за България " оферират депутатите да обсъдят през днешния ден на първо четене промени в Кодекса за обществено обезпечаване, от „ ИТН " - промени в Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление, а от „ Възраждане " желаят Народното събрание да прегледа промени в Изборния кодекс, импортирани от партията.

В петък се планува депутатите да обсъдят ветото на президента Румен Радев върху промени в Закона за енергетиката. Като втора точка Народното събрание ще прегледа план на решение за анулация на предходно решение на 44-ото Народно заседание от 2018 година и за приемане на план за капиталов разход „ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада ". Предвиден е и постоянен парламентарен надзор, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР