Парламентът да изслуша председателя на Държавна агенция за бежанците при

...
Парламентът да изслуша председателя на Държавна агенция за бежанците при
Коментари Харесай

Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата

Парламентът да изслуша ръководителя на Държавна организация за бежанците при Министерския съвет по отношение на положението на спешните центрове и готовността за даване на експертна и преводаческа помощ, планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Изслушването е поискано от Елисавета Белобрадова от " Демократична България ".

В плана на дневен ред, по предложение на ГЕРБ-СДС, е планувано и чуване на ръководителя на Оперативно-координационната група за евакуацията и настаняването на бежанците от Украйна Валери Рачев по отношение на ограниченията на държавното управление, свързани с бежанската вълна.

Предвижда се преди този момент депутатите да гласоподават ратификация на съглашение за подаяние от България на Босна и Херцеговина на ваксина на Пфайзер/Бионтех против COVID-19, както и на второ четене законопроект за покритите облигации.

В проектопрограмата е включено и разискване на Годишната работна стратегия на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз - 2022 година

Първа точка за четвъртък е първото четене на промени в Закона за пощенските услуги. След това се планува Народното събрание да прегледа на второ четене промени в Закона за пазарите на финансови принадлежности и на първо четене промени в Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража.

В четвъртък е планувано и чуване на шефа на Националната здравноосигурителна каса Петко Салчев по отношение на промените за разпределяне, погашение, ремонт и контрола за даването на помощни средства и съоръжения за потребностите на хората с увреждания.

В петък е очакван парламентарен надзор от 9:00 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР